söndag 7 november 2010

20101102 - Tsukiji Fish Market och Shibuya

Hade ställt klockan på 04.30 men vaknade 03.00. Eftersom tunnelbanan börjar gå först kl 05.00 gick jag till fots till marknaden. Det var ett tiotal personer före i kön och efter att ha väntat i 45 minuter ståendes i ett rum med en teve längst fram fick vi klampa in på tonfiskauktionen. Ganska kul att se köparna gå runt och hugga med små krokar i den djupfrysta fisken och gräva fram lite kött som de sen gned mellan fingarna. Efter inspektionen, ringde en man i en klocka och auktionen började. Det lät ungefär som i Sverige men utan att man förstod språket ;-) Marknaden är tydligen den största fiskmarknaden i världen eller nåt sånt och det kan man förstå.










Efter frukostbuffén på hotellet styrde vi kosan mot Shibuya med den kända gatukorsningen där det sägs att det kan befinna sig 10000 pers samtidigt! Vandrade runt lite bland de hippa butikerna. Det var intensivt men ändå lugnare än Akiba. Shoppade lite småprylar på LOFT, bland annat en tuff ninja/USB-minne. Var också inne på Tokyu Hands men det var inte riktigt som förväntat. Käkade pasta till lunch och sen gick vi Dogenzaka upp till Love Hotel Hill där det tydligen ligger massa "Love Hotels" som man hyr per timma...





Vi hann även med en promenad till Harajuku. Det visade sig vara ett riktigt trevligt ställe, smala gator utan biltrafik och mycket intressanta byggnader men lite outdoor/surf/skate-butiker. Plus en del märkesbutiker längs paradgatan som var en allé. Bvlgari, Dior och TOD's hade alla väldig tuffa byggnader. Dessutom var vi inne i ett varuhus ritat av Tadao Ando, mycket betong. Avslutade med Prada Building av Herzog and de Meuron innan vi tog vår kära Ginza-line hem igen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar