tisdag 9 november 2010

20101104 - Edo Museum

De gillar som sagt julen i Japan.





Åt frukost på Starbucks idag igen. Ganska prisvärt och drickbart kaffe. Sen blev det Edo Museum som visade Tokyo från Edo-perioden och framåt. Låg i en minst sagt maffig byggnad. 4 höga pelare höll upp själva huvudbyggnaden där museumet låg.
Två saker som ter sig underligt för svenskar: folk som sover på tunnelbanan/spårvagnen och folk som har munskydd på sig på tunnelbanan/spårvagnen. För japaner helt normalt.

Fortsätter på temat roliga skyltar

Det var inte för oss självklart vad denna butik sålde efter att ha sett skyltfönstret. Bottenvåningen sålde matvaror, de andra våningarna förblir ett mysterium.

Det är svårt att få fram på bild hur intensiva japanska elektronikaffärer är.
Efter lunch åkte vi hem till Ginza igen och kollade in Sony Building. Något besviken faktiskt. Lisas beskrivning: "Som Siba, fast lite lyxigare och fler våningar." Gjorde en snabbvisit i Mujis "flaggskeppsbutik". Kul men inte heller riktigt vad man förväntat sig. Inhandlade ett par fulsnygga öronvärmare. Plötsligt var klockan 21moch vi var sjukt trötta.

Lite Blade Runner är det över vissa delar av Tokyo

Tog en liten sväng senare på kvällen på stan och hittade lite coola skyltar att fota. Har också bokat biljetter på Shinkansen till Kyoto imorgon. Som vanligt fixade japanen i bokningskassan det superbt. Han skrev upp vad tåget hette och markerade på en karta, som vi fick med oss, vart vi skulle gå.

Det fanns ingen klar vinnare i öltestet. Bara en förlorare: ren-ölen
Nu på kvällen kör vi lite ölprovning på rummet. Tre olika; Asahi "Dry", Yebisu All Malt Beer och en som det bara står på japanska på, det är några renar och lite snö på den. Det är säkert nån slags julöl. De verkar gilla julen här. Känns väldigt amerikanskt.

Provade just ren-ölen. Smakade korv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar