tisdag 9 november 2010

20101105 - Till Kyoto

 

Packade ihop, checkade ut och gick till centralstationen. Fixade pengar i en 7-eleven-atm och postade lite vykort innan vi hoppade på 12.03-Shinkansen till Kyoto. De flesta japaner hade en bento-matlåda i handen och en liten väska med packning. Vi hade hört innan att det var ganska dåligt med utrymme för packning och det visade sig stämma. Som tur var så verkar det som att den genomsnittlige japanen "travel light" så vi var de enda med lite större väskor.

Efter ett tag kom en tjej med matvagn och vi beställde en bento-låda men en massa olika små matgrejer i. Identifierade ris, makrill och champinjon, resten vet jag inte men det smakade helt ok. Såg Fuji från tåget. Framme i Koyto kom en äldre japansk man fram till oss och frågade vart vi skulle. Han hade en väska med turistinfomaterial och en skylt runt halsen där det stod att han var en "volonteer". Han hjälpte oss fixa tunnelbanebiljetter och berättade precis var vi skulle gå för att hitta till hotellet. Man fick ett väldigt positivt första intryck av Kyoto tack vare honom. Hittade hotellet utan problem och vilade ut lite på rummet.

Läste på i Lonely Planet om vad vi ska göra imorgon och sen gick vi ut på jakt efter ett matställe som rekommenderades i Rough Guide men det verkade ha stängt. Hamnade på ett "italienskt" ställe.
Lite småäckligt namn men lite sportdrycksliknande innehåll
Efteråt åt vi crepes och promenerade hem igen. Försökte förgäves ladda upp bilder till bloggen på hotellet. Sur.
Den nya ölfavoriten. En ljus lager. Lätt, lite fruktig smak. Svag beska. "Goes perfectly with good times", inte som Suntorys öl som är bäst för "Relaxing Times" a la Lost in Translation

1 kommentar: